Jezus spreekt over ons levenshuis

Het huis

Jezus spreekt over ons levenshuis
Jezus spreekt over ons levenshuis

Het verhaal

In het Tussenland staat een huis. Het wordt bewoond door een vervelende huurder. Hoewel hij met de eigenaar akkoord gegaan is over de huurprijs betaald hij hem nooit! In en rond het huis maakt hij er een bende van. Overal laat hij troep achter.  In de buurt veroorzaakt hij overlast en bezorgd de buren veel ellende. In het huis heeft hij allerlei spullen en materiaal verzameld wat hij gebruikt voor zijn praktijk. Als hij de kans krijgt zou het hele huis tot de nok toe vol zitten, zelf gevaarlijk materiaal. Het hele huis zou hierdoor zomaar vernietigd kunnen worden.

Op een dag komt er iemand waar de nephuurder veel ontzag voor heeft. Als deze persoon hem gebied om te vertrekken dan doet hij dat. Hij neemt zoveel materiaal mee als hij kan dragen. De rest laat hij achter. De persoon, een expert in het verwijderen van ongewenste verhuurders, gooit alle achtergebleven materiaal in een grote container. Hij laat een schoonmaakdienst komen en zij maken het huis van top tot teen schoon. De schade wordt hersteld en het huis wordt weer netjes opgeknapt.

De vervelende huurder heeft een karakter dat nooit opgeeft. Na een korte tijd komt hij poolshoogte nemen. Hij ziet dat het netjes is in en rondom het huis. Zo netjes is het nog nooit geweest. Hij merkt dat er geen nieuwe bewoners zijn. Stilletjes gaat hij weg en roept een aantal van zijn ongure vrienden bij elkaar. Ze smeden een complot en besluiten om het huis te kraken en er opnieuw in te trekken. Omdat ze nu met zeven man meer zijn geloven ze dat de eigenaar het wel uit zijn hoofd zal halen om hen opnieuw uit het huis te zetten. Met zeven man maken ze meer kabaal en rommel. Binnen de kortste keren is de bende vele malen groter dan het ooit is geweest. De hele buurt heeft er last van en wordt lastig gevallen. De meeste mensen besluiten om elders te gaan wonen.

De bedoeling

Dit verhaal is een vrije vertaling van het verhaar wat Jezus vertelt. Jezus vertelt verhalen om een principe duidelijk te maken.

Het Tussenland is de tijd waarin we leven, de tijd tussen Paradijs en Hemel. De eigenaar is een Mens en zijn huis is zijn Lichaam en Leven. De vervelende Huurder zijn de vrienden van Satan. Hun spullen zijn verkeerde verlangens, onbeleden zonden, vloeken, geheimen, misbruik, afwijzing en allerlei manier om verkeerde macht en invloed uit te oefenen op eigenaren. Hij heeft de bedoeling om de Eigenaar en zijn omgeving te ruïneren.

De Expert is iemand die meer macht heeft dan de vrienden van Satan. De Expert kan van de goede kant komen of van de kant van het kwaad. Als hij maar meer macht heeft. Hij is een Expert en weet hoe het werkt waardoor hij de praktijk van de huurder kan ontmantelen. Hij maakt het leven schoon van de geestelijke invloeden en laat het lichaam herstellen.

(het verhaal is te vinden in het bijbelboek Matheus, hoofdstuk 12)

Als de expert vertrekt en het lichaam blijft leegstaan, dan komt de vriend van Satan terug met zijn Kornuiten en versterken ze het lichaam als een Vesting. Zij zullen zich niet snel opnieuw  laten verrassend door een expert. (zij hebben een lichaam nodig om hun kwade praktijken uit te oefenen) De eigenaar en alle mensen in zijn omgeving hebben daar erg veel last van.

De toepassing

Jezus vertelt dit verhaal om een aantal geestelijke zaken duidelijk te maken. Hij bedoelt ermee te zeggen dat het goed is voor de eigenaar om lid te worden van de vereniging van eigenaren, waarvan Jezus het hoofd is.

Hij bedoelt dat een mens een relatie met Jezus aangaat en hem Hoofd-eigenaar maakt van zijn leven en zijn lichaam. Jezus is de echte Expert. Je hoeft zijn Naam maar te noemen en de vrienden van Satan, de vervelende geesten, verdwijnen uit het leven. Met Jezus hulp kan het leven en het lichaam gereinigd worden.

Het allerbelangrijkste is dat het leven en het lichaam niet leeg blijft maar dat de Geest van Jezus, de Heilige Geest, in het leven komt van de eigenaar. Zijn lichaam wordt dan een tempel voor de Heilige Geest.  Als vrienden van Satan langskomen zullen ze zich snel uit te voeten maken. Ze houden niet van Jezus en al helemaal niet van een Tempel waarin hij vereerd wordt.

Als het verhaal voor jou is

Vraag Jezus om in je leven te komen. Jezus doet dit altijd. Vraag mensen die Jezus ook kennen om je te helpen om het huis op orde te krijgen en alle achtergebleven materiaal van het kwaad op te ruimen.

Vraag Jezus om je te vullen met zijn Heilige Geest. Deze Geest wijst je de weg. Je herkent hem aan de zachte stem en aan de goede dingen die het je brengt. Je wordt er niet bang van maar het geeft je vrede.

Versterk je relatie met Jezus in alle facetten van je leven. Dit mag stap voor stap, maar blijf hierin actief.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.