Hoererij en overspel

 

Hoererij en Overspel

Jahweh (Vader God, Jezus noemt het zijn Vader) heeft een hekel aan hoererij en overspel. Als zijn volk andere goden na gaat lopen noemt Jahweh dat overspel. Het gemeenschap hebben met andere Goden noemt hij hoererij. Dit wordt treffend beschreven in Ezechiel 16. Als je luistert naar het hart van Jahweh proef je het hart van een gekwetst persoon.

Toch proef je ook de genade en de liefde in de houding

Jahweh wil met zijn Geest wonen in ons lichaam.

1 Korinte 6:19-20

Weet u niet dat uw lichaam een tempel is van de heilige Geest, die in u woont en die u van Jahweh hebt ontvangen? U behoort uzelf niet toe. Want u bent gekocht en de prijs is betaald. Gebruik dus uw lichaam om Jahweh te verheerlijken.

Jahweh wil dat we ons lichaam tot eer van hem gebruiken

Rom 12:1

Broeders en zusters, omdat Jahweh zo goed voor ons is, roep ik u op, uzelf aan te bieden als een levende en heilige offergave die hij graag aanvaardt. Dat is úw ware eredienst.

 

Het lichaam is er niet voor de hoererij

1 Korinte 6:13

Het voedsel is voor de maag en de maag voor het voedsel, en Jahweh zal zowel het een als het ander teniet doen. Maar het lichaam is niet voor de hoererij (porneia, is porno), doch voor de Here, en de Here voor het lichaam.

Het kennen van Jahweh komt terug in het woord voor seks. In oude taal was dat bekennen. Je kent iemand dan als vriend (maatje), als geestverwant en je deelt je lichaam.

In Genesis 4:1 staat;

En Adam bekende Heva, zijn huisvrouw, en zij werd zwanger, en baarde, Kain, en zeide: Ik heb een man van den HEERE verkregen! (SVV)

Hoererij is een zonde met en tegen het lichaam.

1 Korinthe 6;15-18

Weet u niet, dat uw lichaam deel uitmaakt van het lichaam van Christus? Zal ik dan een deel van Christus’ lichaam nemen om het tot een deel te maken van het lichaam van een hoer?Dat nooit! Ik hoef u toch niet te zeggen dat wie zich hecht aan een hoer, één lichaam met haar wordt. Want de Schrift zegt: Maar wie zich hecht aan de Heer, wordt geestelijk één met hem. Ga ontucht uit de weg. Met elke andere zonde dan ontucht treft de mens zijn eigen lichaam niet. Maar door ontucht te doen zondigt hij tegen zijn eigen lichaam.

Nummeri 31:16

Zie, dezen waren op raad van Bileam voor de Israelieten aanleiding om trouwbreuk te plegen tegen de HERE ter oorzake van Peor, zodat de plaag kwam onder de vergadering des HEREN.

 

Afgoderij is hetzelfde als overspel.

Zie Op 2 :20

Wat ik tegen u heb, is dat u die vrouw Izebel haar gang laat gaan. Ze zegt dat ze een profetes is en ze verleidt mijn dienaars door hun te leren ontucht te bedrijven en af godenoffers te eten.

(Izebel is diegene die Baal in het land Israël heeft gebracht. (1 Koningen 16:31)

Baal is de god van wellust, seks en perversie. En gehuwd met Astarte, de Godin waar de tempelprostitutie floreerde.

Vluchten in plaats van vechten

Jezus zegt dat we hoererij moeten ontvluchten. Bij alle andere zonden die we tegen kunnen komen, geeft de bijbel aan dat we ons ertegen moeten verzetten. Bij hoererij geeft de bijbel aan dat we ervoor moeten vluchten. Simpelweg omdat we niet sterk genoeg zijn om er tegen te vechten.

1 Cor 6:18

Vliedt de hoererij. Elke andere zonde, die een mens doet, gaat buiten zijn eigen lichaam om. Maar door hoererij bezondigt men zich aan zijn eigen lichaam.

Bekende actrice in hln.be (4 nov 2010)

“Als actrice voel ik me een hoer.”

“Als actrice voel ik me een hoer.” De uitspraak komt van de verrukkelijke Megan Fox, onlangs nog verkozen tot meest sexy vrouw. Fox vindt eigenlijk alle acteurs en actrices een soort van prositituees.

“Het is vies”
“Als je erover na denkt zijn we allemaal hoeren”, zegt de sexy vrouw in een interview. “We worden betaald om liefde en aantrekkingskracht te spelen. Andere mensen kijken naar ons terwijl we iemand kussen, aanraken en dingen doen die je in een monogame relatie niet zou doen. Eigenlijk is het best vies.” (HLN.BE)

Dit bericht is geplaatst in Seks en Jezus met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.