Metamorfose

Een metamorfose is een gedaanteverandering in de ontwikkeling. De vorm, structuur, karakter of de verschijning veranderd.

Een dikke vette rups die veranderd in een elegante kleurrijke vlinder blijft het mooiste voorbeeld van een metamorfose. 

De verandering van een log kruipend dier naar een stijlvol zwenkend vliegend wezen, vol pracht en schoonheid is een heel groot contrast.

Als jij de gratie van een vlinder ziet verlang je er misschien naar om dezelfde schoonheid te bezitten en dezelfde vrijheid te ervaren. 

Zelf herken ik dat wel. Ik hou van gratie en schoonheid, van stijl en van snelheid. Heerlijk om daar van te genieten. Zoveel mooier dan een grijze muis te zijn of een dikke rups.

Als je heel eerlijk bent naar jezelf weet je dat er iets in jou zit wat graag tevoorschijn wil komen. Het is mooier, leuker en aangenamer dan wat er nu is. 

Ik ga je een geheim verklappen. Een metamorfose is als een nieuwe geboorte. Je laat het oude achter en je wordt een nieuw persoon. Waar bij de vlinder een nieuwe buitenkant tevoorschijn komt, komt bij jou een nieuwe binnenkant tevoorschijn. Veelkleurig en prachtig met de mooiste eigenschappen. De persoon die je altijd al hebt willen zijn.

Mijn vriend geeft deze veranderingen gratis. Het is zijn talent en hij geniet ervan om dit zomaar te kunnen doen op kosten van zijn vader. Het kost jouw niets, behalve dat je mijn vriend mag leren vertrouwen dat het waar is wat hij zegt.

In als zijn schoonheid na de nieuwe geboorte.
Dit bericht is geplaatst in Korte bedenksels en verhalen met de tags , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.