Het verhaal bij het beeld

Soms is een beeld veelzeggender dan duizend woorden, maar deze foto is zo open dat je er duizend verhalen bij zou kunnen bedenken.

Het verhaal wat er bij mij omhoog komt deel ik nu, iedereen bedankt die een reactie heeft gegeven.

Op de foto valt het mij op dat het een zeer smal paadje is en dat de planten schuin omhooglopen. Dat doet vermoeden dat dit een hertenpaadje is wat richting de dekking loopt van een dicht en donker bos op de achtergrond. 

Dit doet mij denken aan de Rockey Mountains. Jaren geleden waren we daar tijdens een familiebezoek. Groot was de verwondering dat er gebieden waren waar je uren kon lopen zonder wegen tegen te komen. Alleen maar hertenpaden of een hike pad. Prachtig voor kinderen om te ontdekken wat er achter de volgende bocht komt, maar ook spannend omdat er ook beren leven.

Beelden krijgen hun eigen verhaal door de betekenis die wel eraan geven. Ik vermoed dat dit de reden is waarom de vader van mijn vriend niet wil dat we beelden van hem maken. Onze associaties gaan dan alle kanten op behalve naar hem en het juiste verhaal.

Het echte verhaal  bij deze foto’s is dat het jongetje een fotomodel is en de foto gemaakt is in Vietnam door een kinderfotografe.

Een fijne dag en geniet van goede verhalen!

Het echte verhaal achter deze foto.
Dit bericht is geplaatst in Korte bedenksels en verhalen. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.