Als een vriend op bezoek komt

Het bezoek

Je leert de ander pas echt kennen door bij de ander te zijn.

Dit kan letterlijk door bij de ander in zijn woonomgeving te zijn, maar ook bij zijn activiteiten, bij zijn gedachten, gevoelens, dromen, wensen en verlangens. 

Vrienden kennen elkaar doordat ze veel bij elkaar zijn geweest.

Sommige vriendschappen hebben iets onbenoembaars wat een grote verbondenheid geeft. Deze hartsvrienden weten zelfs wat er bij de ander in het hart leeft. Zij kunnen hun vrienden vrij goed voorspellen.

Onlangs ontmoette ik een oude vriend van vroeger. Het is even onwennig tot we weer bijgepraat hebben. De klik van vroeger is er nog steeds. En ik kan je niet vertellen wat dat is.

Een opgebouwde vriendschap heeft ‘onderhoud’ nodig. Als dit niet gebeurd wordt het kennen van de ander vanzelf minder. Dit is de tweede universele wet van de thermodynamica: alles wat je niet onderhoudt gaat achteruit. 

Zo kan een vriendschap ook slijten tot er zelfs weinig tot niets meer van overblijft. 

Bij elkaar op bezoek gaan helpt om een vriendschap weer te bekrachtigen en de onderlinge band te versterken. Je begrijpt elkaar weer. 

Mijn Vriend Jezus wil graag bij jou en mij zijn. Mijn vriend komt graag op bezoek om de vriendschapsband te versterken. Je hoeft hem alleen maar uit te nodigen.

In het begin is het onwennig, maar je zult snel merken dat het heel vertrouwd wordt.Een dag met vrienden wens ik je toe!

Dit bericht is geplaatst in Korte bedenksels en verhalen met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *