Justice4all

Ik vermoed dat er meer mensen op zoek zijn naar geluk en lang leven dan naar rechtvaardigheid. Een oud Joods boek draait het juist om, zij geven aan dat het streven naar rechtvaardigheid zelfs onsterfelijk maakt. ‘Want rechtvaardigheid maakt onsterfelijk‘ – Wijsheid 1:15 NBVD

Een boeiende uitspraak die duidelijk aangeeft hoe belangrijk rechtvaardigheid is.

Ik vermoed ook dat mensen eerder zoeken om zelf rechtvaardig behandeld te worden, dan hoe ze anderen rechtvaardig behandelen kunnen. Ik neem mijzelf dan maar als voorbeeld. Ik denk eerder dat ik ik zelf iets te kort kom, dan dat ik me er druk om maak dat een ander iets te kort zou komen. Als ik eerlijk ben denk ik dat God geen onderscheid maakt en rechtvaardigheid bedoeld heeft voor iedereen.

Spreuken 14:31 NBV

Wie een verschoppeling onderdrukt, beledigt zijn Schepper, wie zich over een arme ontfermt, eert hem.

Psalms 103:6 ERV

The Lord does what is fair. He brings justice to all who have been hurt by others.

Als God zich druk maakt om een verschoppeling, is het goed als wij dit ook doen. Als we God willen eren, dan vinden we belangrijk wat voor hem belangrijk is, en doen we wat Hij zou willen dat we doen. dit kunnen we ook helder terugvinden in de Bijbel.

Micha 6:8 NBV

Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de HEER van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God.

Spreuken 31:8 NBV

Spreek voor hen die weerloos zijn, bescherm het recht van de vertrapten.

We kunnen dit ook doen omdat Hij het ons geeft en ons helpt om het te doen. Wat we hebben, hebben we gekregen en is genade van God gekregen.

genade is het schenken van onverdiende gunsten.

rechtvaardigheid is dat mensen precies dat krijgen wat ze verdienen.

liefdadigheid uit jezelf lief zijn voor anderen, het is een optie om gunsten te schenken.

gerechtigheid recht doen als geloofsdaad.

Het lijkt mij moeilijk om gerechtigheid te oefenen, maar eigen wijsheid kracht of mogelijkheden zijn niet zo van belang. God wil dat we beschikbaar zijn en erkennen dat God het is die geeft wat nodig is. Het mooie is dat we dan een kanaal of een verlengbare arm zijn Van God.

Jeremia 9:22 – 23 NBV

Dit zegt de HEER : De wijze moet zich niet beroemen op zijn wijsheid, de sterke niet op zijn kracht, de rijke niet op zijn rijkdom. Wil iemand zich op iets beroemen, laat hij zich erop beroemen dat hij mij kent, inziet dat ik, de HEER, dit land liefde schenk, rechtvaardigheid en recht, want daar schep ik behagen in – spreekt de HEER.

De komende periode wil ik erover na denken hoe ik gerechtigheid kan brengen in deze wereld waar ik leef. Dit wil ik ook aan jou vragen.

Wil jij je Schepper eren door gerechtigheid te oefenen?

 
Dit bericht is geplaatst in De Kerk van Jezus met de tags , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.