Wisseling van seizoenen

Ik zag een paar gele blaadjes in de lindeboom verschijnen. Het zijn de tekenen van de nazomer en de nadering van de herfst. Voor mijn gevoel te vroeg.

Deze week vliegt de tweede zoon figuurlijk uit het nest en letterlijk naar Engeland, voor mijn gevoel snel.

Het wordt donker buiten, iedere dag wat eerder, voor mijn gevoel te vlug, ik had nog meer willen doen. Alles heeft zijn tijd, alles heeft een tijd, voor alles is een tijd

(Er is tijd voor alles is daarom niet waar,  ‘voor alles is tijd’ is anders dan ‘voor alles is een tijd’)

Aaneen geregen tijd is een seizoen. Seizoenen wisselen elkaar af in overgangstijd, van het een naar de andere. Voor alles wat gebeurt is er een uur, een tijd voor alles wat er is onder de hemel.

Prediker 3:1-8 NBV

Er is een tijd om te baren en een tijd om te sterven, een tijd om te planten en een tijd om te rooien. Er is een tijd om te doden en een tijd om te helen, een tijd om af te breken en een tijd om op te bouwen. Er is een tijd om te huilen en een tijd om te lachen, een tijd om te rouwen en een tijd om te dansen. Er is een tijd om te ontvlammen en een tijd om te verkillen, een tijd om te omhelzen en een tijd om af te weren. Er is een tijd om te zoeken en een tijd om te verliezen, een tijd om te bewaren en een tijd om weg te gooien. Er is een tijd om te scheuren en een tijd om te herstellen, een tijd om te zwijgen en een tijd om te spreken. Er is een tijd om lief te hebben en een tijd om te haten. Er is een tijd voor oorlog en er is een tijd voor vrede.

Als er seizoenen zijn, zijn er wisselingen. Bij de wisseling veranderd er iets en dat is soms lastig, en soms helemaal niet, afhankelijk van het seizoen wat voor de deur staat.

In het leven volgen seizoenen elkaar op. Er zijn stabiele tijden midden in een seizoen, er zijn wisselvallige tijden bij het wisselen van seizoen.

God is van eeuwigheid tot eeuwigheid, ‘zonder tijd’ of ‘met alle tijd tegelijkertijd’.

In iedere tijd is God nabij. Hij weet ook welk seizoen er voor de deur staat en wil voorzien in wat nodig is om te leven tot zijn eer in dit seizoen en het komend seizoen.

Hij helpt ook om te wisselen en tijdens de wisseling.

Alles is tijdelijk. En alles komt op tijd. De Eeuwige is nooit te vroeg en nooit te laat

De eeuwige is. Hij heet niet voor niets Jahweh, IK BEN.

Hij zou zo maar kunnen zeggen in een wisseling of stabiele periode: IK BEN erbij!

Dit bericht is geplaatst in Column met de tags , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.