De achtervolgde kerk

De achtervolgde kerk

We hebben in het westen vrijheid om kerk te zijn, om een levengevende gemeenschap te vormen en te getuigen van de kracht van Jezus. We zijn vrij om het ieder te vertellen die het maar horen wil.

Het ergste wat kan gebeuren is dat mensen ons afwijzen, negeren of uitlachen.

We hebben hier geen vervolging zoals in sommige andere landen nu wel actueel is.

Er zijn veel zegeningen, veel wonderen en veel voorrechten waarvan we getuigen mogen zijn, ze gebeuren onder ons en dagelijks.

De vervolgde gelovigen moeten op hun tellen passen en riskeren gevangenisstraf, mishandeling en andere maatregelen. Toch blijven volgelingen van Jezus trouw aan hun geloof en groeit hun aantal.

Bij ons lijkt het of we achtervolgt worden. Door de klok, door de verwachtingen die anderen van ons hebben, door de economische druk van het presteren, door de digitale informatiestroom die we moeten volgen en de snelheid van alle ontwikkelingen en veranderingen.

Door de achtervolging worden we opgejaagd en afgemat, we raken doodop. Is dit niet precies wat Jezus ziet als hij naar de mensenmassa kijkt?

Mattheüs 9:36

Toen Hij de mensen zag, werd Hij met ontferming over hen bewogen, daar zij voortgejaagd en afgemat waren, als schapen die geen herder hebben.

Dit bericht is geplaatst in Column met de tags , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.