Vaders zonen.

Het eeuwenoude verhaal is nog actueel: zonen en dochters keren God de Vader de rug toe en richten hun leven in zoals zij het zelf willen.

www.vaderszonen.nl

Tot er een crisis komt en zij gaan nadenken. Als ze de moed hebben om te erkennen dat ze anderen nodig hebben, volgt de terugtocht naar huis. God de Vader ontvangt hen hartelijk en geeft meer dan verwacht. Zonen en dochters zijn weer thuis!

De titel is gelinkt het verhaal wat Jezus als metafoor verteld heeft om het hart van God de Vader te schetsen.

Jezus vertelt een verhaal van een vader met twee zonen. De oudste zoon blijft bij de vader en werkt in hetzelfde bedrijf. De jongste zoon maakt zichzelf wees door zijn vader dood te verklaren en de erfenis op te eisen. Hij verkoopt het familiebezit en trekt alleen naar verre oorden op zoek naar het ware geluk.

Hij denkt dat hij zonder vader en broer (en de rest) beter af is, dat hij dan zichzelf kan zijn en gelukkig kan zijn in het leven waarin hij zelf alles kan bepalen.

Dit blijkt heel anders te verlopen. Zijn vele vrienden hielden meer van zijn geld dan van hem. Als het geld op is en de problemen komen, blijft hij berooid en ontgoocheld achter en lijdt honger.

Hij gaat in gesprek met zichzelf en komt erachter dat hij zich vergist heeft. Het verlangen naar zijn vader en het vaderhuis komt omhoog. Hij besluit om terug te gaan. Tot zijn verrassing is er een hartelijk ontvangst en geeft zijn vader een groot feest. Een schaduwrandje aan deze mooie dag is zijn oudste broer die weigert om op het feest te verschijnen. De vertelling stopt met een open eind… 

En dat nodigt uit om verder te vertellen.

Na de thuiskomst gaat het leven verder en start er een nieuwe periode: Het leven in de nabijheid van de Vader. Kinderen die zichzelf tot wees hebben gemaakt gaan leren om zonen en dochters te zijn. Zij gaan op zoek naar hun eigen hart en het hart van de Vader. Zij vernieuwen hun denken over de Vader, zichzelf, de wereld en de toekomst. Hun denken verschuift van het IK naar het WIJ.

De kinderen leren zich te gedragen als zonen en dochters en laten wees-gedrag achter zich. Zo worden ze wie ze zijn: verantwoordelijk en afhankelijk. Uniek en toch verbonden met elkaar door de liefde. 

Zij ervaren de liefde en aanwezigheid van de Vader. Zij helpen mee om de hemelse cultuur te beschermen en uit te breiden. Vanuit liefde gaan ze op zoek naar andere wezen om hen in contact met de Vader te brengen

Dit eeuwenoude verhaal met de eeuwenoude zoektocht is ook deels mijn verhaal en het verhaal van de vele mensen die ik heb ontmoet. En zo is het boek tot stand gekomen, geschreven als eer aan de Vader en als hulp voor zijn verloren kinderen. Het is bedoeld om de Vader te eren en zijn kinderen te helpen de weg te gaan van wees naar zoon/dochter.

www.vaderszonen.nl

Het boek is te bestellen via swww.vaderszonen.nl De prijs is 17,50. (ex. verzendkosten) Als de prijs een probleem is maken we er geen probleem van en zoeken naar een oplossing. Stuur even een mail naar kees@knot.consulting.

De titel doet vermoeden dat het een mannenboek is. Het zijn vrouwen geweest die de eerste versie van het boek hebben gelezen en enthousiast zijn. Misschien komt het omdat vrouwen van nature meer relatiegericht zijn dan mannen?

Het is mijn wens dat je door het boek Vaders zonen jouw Vader en jezelf beter leert kennen. 

Dit bericht is geplaatst in Artikelen, Artikelen met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.