Riskante gebeden.

Een gebed is bedoeld om verandering te brengen. Wij zijn door God geschapen om verandering te brengen in deze wereld.

Als we bidden…

We vragen God iets wat we niet hebben in de verwachting dat Hij het ons geeft (geef ons heden ons dagelijks brood) We vragen God om in te grijpen waar we dat zelf niet kunnen (Vergeef onze schuld en verlos ons van de boze) We vragen God om bescherming (Leid ons niet in verzoeking) We vragen aan God of zijn wil gedaan mag worden op aarde (Uw wil geschiede) We vragen God om het hemelse naar de aarde te brengen.(Uw koninkrijk komen)

Zijn jouw gebeden sprankelend en krachtig en werken ze beweging uit?
Zijn jouw gebeden sprankelend, krachtig en brengen ze beweging voort?

Hoe krachtig zijn jouw gebeden? Zijn ze sprankelend en zie je veranderingen op gebeden?

Of zijn ze algemeen, sleets en voorzichtig geworden?

Uw wil geschiede; Jezus zelf bad het meest riskante gebed in de tuin van Getsemane. Heer, kan dit lijden mij voorbijgaan? Maar niet mijn wil maar Uw wil geschiede

We weten dat God meer geeft dan we bidden of beseffen. (Efeze 3:20)

Hoe mooi zou het zijn als we elkaar daar verhalen over kunnen vertellen! Verhalen bouwen iets op.

Riskante gebeden:

Loopt de weg dood of brengt het je op een plaats waar leven is?
Loopt je weg dood of brengt het je op een plek waar het leven is?

1. “Doorgrond mij en zie of er een heilloze weg is” (Psalm 139:24) Vanuit een verlangen naar zuiverheid wordt dit gebed gebeden om de schaduwkanten van het hart en van ons leven door Gods schijnwerper te laten beschijnen, om erachter te komen wat er in ons leven nog aan verborgen rommel aanwezig is wat op geruimd kan worden of welke schade nog hersteld mag worden door de genezende en helende kracht van de Vader.

Welke angsten houden mij gevangen. en hoe kom ik daar vrij van?
Welke angsten houden je gevangen?

2. “Openbaar mijn angsten die mij gevangen houden” en voorkomen dat ik in de volle vrijheid leef. Laat mij zien waar ik mijzelf opsluit in een gevangenis die een ander of ikzelf gemaakt heb, waar u mij niet wilt hebben maar waar ik me wel veiliger voel dan in de wereld waar ik verantwoording moet nemen over mijn leven.

Mag jij gebroken worden of wil je kost wat het kost heel blijven?
Mag de Vader je breken om je te vermenigvuldigen of wil je kost wat het kost heel blijven?

3. “Breek mij Heer als ik op die manier beter bruikbaar ben dan wanneer ik heel blijf”. U zegt dat we ons kruis op mogen nemen en u achterna gaan. U werd gebroken op het kruis en uw eigen leven liet u daar los. Zoals in het verhaal van de jongen met de vijf broden en twee vissen, zonder deze te breken was er geen vermenigvuldiging mogelijk.

Mag God je om een boodschap sturen?
Mag God je om een boodschap sturen?

4. “Zend mij, Heer” zoals Jesaja ook gezonden werd, naar de plek waar u mij nodig heeft om iets te doen of om iets te laten zien. Heer ik weet niet waar het is, maar u weet dit wel en u wilt mij ook helpen om die plek te gaan vinden. 

Moed vinden om riskante gebeden te bidden

Als God al je gebeden van de afgelopen twee weken zou verhoren, zou de wereld er dan anders uitzien? Zou jou leven er dan anders uitzien? Dit is een manier om te peilen hoe gevaarlijk jou gebeden zijn. Soms zie je niet direct resultaat. Maar durft je riskante gebeden te blijven bidden?

Het gebed van een rechtvaardige vermag veel. In de sovjet unie deden ze een onderzoek naar de kerk in de jaren ’80. Het resultaat was volgens de communisten dat de kerk enkel nog bestond uit een klein aantal biddende vrouwen, die gemiddeld een hoge leeftijd hadden. Binnen enkele decennia is de kerk uitgestorven, hier hoeven we niet voor te vrezen, werd gezegd. Hoe hebben zij zich vergist. Binnen tien jaar viel het hele communisme in elkaar, maar de kerk bestaat nog steeds!

Geloof Jij dat de Vader kracht verbind  aan jouw gebeden?
Geloof jij dag de Vader kracht verbindt aan jouw gebeden?

Satan beeft als mensen gevaarlijke gebeden bidden omdat hij weet dat de Vader hierop gaat reageren.  In Daniel 10 zien we dat de engel van de Heer drie weken werd tegengehouden door het leger van de duisternis. 

Als hij ons niet van het bidden af kan houden wil hij ons zo laten bidden dat het niet gevaarlijk voor hem is Hij wil ons wel laten bidden, maar zo ongevaarlijk mogelijk. Als we riskante gebeden gaan bidden gaat er iets veranderen, omdat de Leeuw van Juda zich ermee gaat bemoeien.

Ik wil jullie vragen om riskante gebeden te gaan bidden. Zo concreet mogelijk bidden om levensveranderend ingrijpen van God. Om een beweging die onze samenleving ten goede veranderd, om een kerk die het koninkrijk van God helpt verspreiden en bouwen. 

Om een kerk die klein is maar een grote zegen verspreid.

Een riskante bidder is een klein aantal maar maakt een groot verschil!

Kees Neven

6 juni 2021

Dit bericht is geplaatst in Artikelen met de tags , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.