Het belangrijkste eerst

Het belangrijkste eerst!

Johannes 1:43

Hij leidde hem tot Jezus. Het goede is de grootste vijand van het beste.

We kunnen vele goede dingen doen, wat heel goed is. Ik zeg niet dat je geen goede dingen moet doen.

Toch kunnen al die goede dingen voorkomen dat je het beste doet.

Het beste is waar God je voor geroepen heeft.

Voor een ander mens kun je heel veel goede dingen doen. Goed en blijven doen! Je kunt echter zo druk zijn met al die goede dingen dat je het beste vergeet, of er geen tijd voor neemt.

Als groepswerker heb je ook veel te doen, en kun je veel goede dingen doen voor de groepsleden en de groep. Het beste wat je kunt doen is een persoon naar Jezus leiden. Het beste wat je kunt doen is de basis leggen, het fundament. Als de persoon Jezus leert kennen, is zijn leven gered voor de eeuwigheid!

Als jij goede dingen doet, ontvangt jou groepslid goede dingen van jou. Als jij je groepslid bij Jezus brengt, ontvangt hij/zij het beste van Jezus!

Hoe breng ik een groepslid bij Jezus?

Vraag een groepslid eens deze twee vragen:

  1. Heeft iemand je wel eens verteld dat God van je houdt?
  2. Als je nu zou sterven, weet je zeker dat je dan in de hemel bij Jezus komt?

Als de persoon in kwestie zegt geen zekerheid te hebben, vertel kort en duidelijk wat de Bijbel hierover zegt. (het evangelie is dat Jezus herteld wat kapot is gegaan, omdat Hij de prijs heeft betaald aan het kruis van Golgotha. Iedereen die dit in geloof aanneemt, mag weten gered te zijn)

  • Vraag of je voor hem mag bidden. Bid voor deze persoon, vraag of de Heilige Geest deze persoon aanraakt en Jezus laat zien.
  • Vraag aan de persoon of hij/zij Jezus wil toelaten in zijn of haar leven.
  • Vraag of de persoon dit hardop uit wil spreken:

‘Jezus, ik begrijp dat ik U nodig hebt, dat U van mij houdt. Ik heb verkeerde dingen gedaan, vergeef mij. Ik aanvaard uw vergeving, en snap dat u de prijs voor mijn fouten hebt betaald, door uw leven te geven. Help mij om te worden zoals U mij heeft bedoeld. Dankuwel dat U dit ook doet’

Bid daarna voor dit groepslid en vraag of de Heilige Geest dit groepslid wil vervullen. Help het groepslid daarna verder met bijbellezen, bidden en aanbidding, zodat hij kan groeien in zijn nieuwe geloofsleven.

Dit bericht is geplaatst in Artikelen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *