Eerlijk zullen we alles delen

Eerlijk zullen we alles delen. Als kleine kinderen speelden met vriendjes en deelden we alles wat we hadden, speelgoed, snoepjes, en andere lekkernijen.

Dit was geen probleem, tot er iemand achter kwam dat hij vaker iets te delen had dan de anderen, en het oneerlijk begon te vinden. Het besef dat hij meer gaf dan terugkreeg stak de kop op. De berekening dat hij meer had  voor zichzelf door niet te delen was de conclusie. Egoïsme was geboren en ging zijn werk doen. Er moest een ‘eerlijkere’  verdeling komen.

Een vriendschap werd op het spel gezet. Uiteindelijk bleef hij achter met meer materieel bezit. De vraag is of hij er beter van was geworden.

Het besef dat alles ook maar gekregen had, was nog niet doorgedrongen.

Soms is het nog erger. Een kind heeft iets gekregen en een ander eist het op. Als het niet vrijwillig kan, dan maar met geweld. Als iemand er al iets van durfde te zeggen, kwam er meestal een antwoord  ‘..dat het toch een stom kind was wat niet verdiende om iets te hebben..’

Afrika

Dit lijkt veel op wat we als Nederlanders met Afrikaanse mensen hebben gedaan. Als ze niet gratis en vrijwillig wilden werken, dan maar met geweld slaven van ze maken. Wij waren sterk en berekend en wisten hoe we welvaart konden krijgen ten kostte van Afrikaners. We zijn er rijk van geworden, maar zijn we er ook beter van geworden?

Afschaffen van slavernij stuitte op bezwaren dat ‘het onze rijkdom aan zou tasten, en zij waren toch geen volwaardige mensen, zij verdienen niet beter’.

Jezus

Jezus bracht een ander boodschap

Dit weet ik: de HEER  doet recht aan zwakken en armen. – Psalmen 140:13 NBV

De groep mensen die met Jezus opgetrokken hadden begrpen dit en brachten dit in praktijk.

De groep mensen die het geloof had aanvaard, leefde eendrachtig samen. Geen van hen beschouwde zijn bezittingen als zijn persoonlijk eigendom, want ze hadden alles gemeenschappelijk. – Handelingen 4:32 NBV

Wat kun jij doen?

Ik weet wel wat ik kan en wil doen. Een klein stukje recht maken wat onrecht is. Daarom ga ik in Oeganda een marathon lopen. Een sponsorloop die minimaal €10.000 opbrengt.

Geld dat gebruikt wordt om kinderen in armoede een kans te geven. Geld dat gebruikt wordt om onderdrukte vrouwen een kans te geven. Geld wat gebuikt wordt om de beste boodschap die er is te verspreiden. Als je mij wilt helpen om te helpen en een stukje gerechtigheid te brengen, kan dat.

Samen kunnen we iets betekenen.  Ik ga trainen om 42 km te kunnen hardlopen en betaal mijn eigen reis. Jij helpt met een sponsoractie of zoekt in je omgeving naar mensen die willen helpen.

Donaties kunnen digitaal overgemaakt worden op de volgende link:

www.de4emusketier.nl/lopers/188-kees-neven

De donatie kan ook overgemaakt worden op rekeningnummer168445190 van Stichting vrienden van de 4e Musketier in Enschede, vergeet niet te vermelden dat het voor “Musketiermarathonloper Kees Neven’ is.

Mogelijkheden om gerechtigheid te brengen:

Iemand zoeken in je kennissenkring die een kind in Oeganda wil sponsoren voor 29 euro per maand en dit doorgeven aan mij. Ieder kind telt voor mij voor 1000 euro.

Iemand zoeken die maandelijks een bijdrage van 30 euro wil geven aan Open Doors, voor 1,2 of 3 jaar.

Iemand zoeken die belangstelling heeft om een student te sponsoren voor drie of vier jaar, dit kost 350 per maand

Mensen zoeken die mij als loper wil sponsoren door een mooi bedrag te doneren.

Bovenstaande drie mogelijkheden mag je ook op jezelf toepassen. Op deze manier help jij mee om  de boodschap van Jezus  te verspreiden in moeilijk te bereiken landen, en de allerarmsten een kans te geven op een beter leven.

Informatie:

www.opendoors.nl

www.musketiersmarathon.nl

www.compassion.nl

Alvast bedankt voor de samenwerking!

Dit bericht is geplaatst in Artikelen met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *