’t Hijgend hert der jacht ontkomen…

Deze prachtige woorden uit de berijming van de psalmen uit 1773 spreekt tot de verbeelding. De schrijvers gebruikte dit om hun boodschap te versterken en beleving toe te voegen. 

Roepend (burlend) hert
Lees verder
Geplaatst in Uncategorized | Getagged , , , , , , | Een reactie plaatsen

Een Hemelse droom dromen

Mensen dromen aardse dromen. Soms komen deze dromen uit en soms blijken ze bedrog te zijn. Mensen kunnen ook dromen uit de hemel krijgen. Deze dromen zijn altijd waar maar niet altijd gemakkelijk te verklaren. Door deze dromen communiceert de Vader in de Hemel met zijn kinderen op aarde. Deze dromen kunnen inzicht geven, bemoedigen, of een waarschuwing of een oordeel bevatten.

Lees verder
Geplaatst in Artikelen | Getagged , , , , , , , , , , , | Een reactie plaatsen

Het perspectief in de crisis

Het perspectief in de crisis

We zitten op dit moment nog midden in de Coronacrisis. Vragen waar deze crisis vandaan komt, waar we dit aan te danken hebben en hoe gaan het gaan overwinnen worden gesteld om grip te krijgen in deze ongekende tijd.

Lees verder
Geplaatst in Uncategorized | Getagged , , , , , , , , , , , , , , , , , | Een reactie plaatsen

Bidden voor opwekking uit de dood?

Opwekken van doden.

Het opwekken van doden in de naam van Jezus doet veel stof opwaaien onder christenen en niet christenen[1]. Begrijpelijk voor niet christenen en mensen die niet geloven in een leven na of naast dit aardse leven. Als je niet in een opstandig van doden gelooft en een eeuwig leven is het lastig om te accepteren de dood geen definitieve grens is.

Lees verder
Geplaatst in Studies, Uncategorized | Een reactie plaatsen

Jezus en emoties

Jezus was een mens als wij en bij kende alle gevoelens en emoties. Hij heeft alleen nooit verkeerde emoties gekend. 

Gevoel zit binnen in een mens, dit ervaar je alleen zelf. Pas als je er iets mee doet kan een ander merken dat je gevoelens hebt. Emoties zijn gevoelens die in beweging zijn zodat ze geuit worden. Een emoties zegt nog niet altijd welk gevoel er bij hoort. Als iemand huilt, is dat een emotie. Iemand kan huilen van verdriet, maar ook van boosheid of angst.

Lees verder
Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

De vrienden van Job

Het bericht komt.

Drie vrienden horen van het enorme lijden wat hun vriend Job onverwacht heeft getroffen. Als zijn bezittingen vernietigd of geroofd, zijn kinderen overleden bij een natuurramp. Zelf is Job ziek geworden. Doodziek. Dat kan ook bijna niet anders, kun je dan denken. Wie kan zoveel onheil in zo’n korte periode verdragen?

Lees verder
Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Jezus spreekt over ons levenshuis

Het huis

Jezus spreekt over ons levenshuis
Jezus spreekt over ons levenshuis

Het verhaal

In het Tussenland staat een huis. Het wordt bewoond door een vervelende huurder. Hoewel hij met de eigenaar akkoord gegaan is over de huurprijs betaald hij hem nooit! In en rond het huis maakt hij er een bende van. Overal laat hij troep achter.  In de buurt veroorzaakt hij overlast en bezorgd de buren veel ellende. In het huis heeft hij allerlei spullen en materiaal verzameld wat hij gebruikt voor zijn praktijk. Als hij de kans krijgt zou het hele huis tot de nok toe vol zitten, zelf gevaarlijk materiaal. Het hele huis zou hierdoor zomaar vernietigd kunnen worden.

Lees verder
Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Neem mijn juk op je..

‘Neem mijn juk op je’ zegt Jezus.

Mattheus 28:29a-30a

Neem mijn juk… want mijn juk is zacht.

Wat is nu het juk van Jezus?

Lees verder
Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

De kracht van bemoediging

Bemoediging versterkt en vertroost

Gods Woord brengt bemoediging, het geeft troost en versterkt. Het Woord geeft richting wat ook vertaald kan worden met vermaning of correctie.

Bemoediging werkt als er een relatie is en als het spreekt tot de angst die in ieder mens aanwezig is. De angst wordt minder als daar moed wordt ingesproken.

Lees verder

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

God en je vader

Wat heb ik van mijn vader geleerd?

Een aardse vader laat je ontdekken wie je bent. Ze zijn voor ons vaak een afspiegeling van God, de Hemelse Vader. Ik weet niet hoe jouw aardse vader is? Ik weet wel hoe mijn eigen vader is…

Ik heb veel geleerd van mijn eigen vader. Hij heeft mij leren vissen, wat hij een van de belangrijkste dingen vindt. Hij heeft mij geleerd dat ik groot mag dromen, maar ook om reëel te blijven, wat doorzetten is. Hij heeft mij dingen geleerd over God door te vertellen door over zijn eigen verhalen met God. Hij heeft mij ook veel praktische dingen geleerd. Hij geeft mij raad wanneer ik er om vraag. Hij heeft mij gevormd. Mijn vader heeft mij bemoedigd en stond naast mij. Hij is mijn grootste supporter.

Misschien heb jij geen liefdevolle vader gehad. Misschien heb je nu een verkeerd beeld van God als vader.

Lees verder

Geplaatst in Artikelen | Een reactie plaatsen