Drie PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Gasten.
De eerste drie minuten geeft een indruk, de keuze is toenadering zoeken of toenadering afhouden. In de eerste drie minuten vertel je de eerste (non-verbale) boodschap. Als je de eerste drie minuten verknalt is het lastig om te herkansen.
De eerste drie uur is belangrijk als er een nieuwe gast op de afdeling komt. In deze drie uur besluit de gast of hij hier de nacht gaat doorbrengen
De eerste drie dagen zijn belangrijk voor de gast, na de eerste kennismaking en het meemaken van de atmosfeer in de groep en het contact met mede groepsgenoten en begeleiders doen hem besluiten of hij gaat voor behandeling.
De eerste drie weken zijn belangrijk voor een gast, hij besluit nu hij wegwijs is op de afdeling of hij zich opent voor behandeling, of er toch maar van af ziet nu hij de eerste confrontaties met zichzelf heeft gehad. Als deze goed verlopen zijn, zal dit meer zelfvertrouwen geven om de rest ook aan te gaan.
De eerste drie maanden zijn belangrijk, omdat ergens in rond de periode van drie maanden een serieuze aanval komt om het op te geven. Hier moet de keus gemaakt worden om te volharden. Zij die een gemakkelijke verandering wensen haken af, meestal de oorzaak aanwijzend in hun omgeving.
Medewerkers hebben ook iets met
De eerste drie minuten zijn belangrijk op de nieuwe afdeling, of in de eerste gesprek, de eerste en de krachtigste indruk wordt gevormd.
De eerste drie dagen zetten een stempel en bepalen de grondpatronen van houding en verhouding op de afdeling. Eerste indrukken worden versterkt of bijgesteld, eerste wens van lengte arbeidsduur wordt (onbewust) gemaakt.
De eerste drie weken zijn belangrijk, zij zijn de inwerkperiode en leggen het fundament. De      van dit fundament gaat een belangrijke rol spelen in de eerste drie maanden, de eerste van de drie tegenslagen ligt vaak in deze periode. Verwachtingen worden bijgesteld
In de eerste drie maanden komen ook meestal de eerste drie tegenslagen en uitdagingen . de verwerking ervan bepalen wat het vervolg gaat worden. Groeit men naar de organisatie toe als langer blijvend, of wordt het een korte tussen stop.
De eerste drie jaren bepalen of men de organisatie gaat dragen, en men zich verbindt aan de organisatie voor langere tijd, of dat men op zoek gaat naar de volgende uitdaging of werkplek.
Dit kun je horen in de o.a. de uitspraken die collega's doen: "Bij ons zijn wij gewend het op onze eigen specifieke manier te doen" t.o.v. " Zij willen dat ik het op hun manier doe"
Het komen en gaan hoort bij het leven hier op aarde, en zij kunnen beide goed zijn, of niet.
Voor alles wat gebeurt is er een uur,
een tijd voor alles wat er is onder de hemel.
(Prediker 3:1 NBV)